Uimakoulut


Swimming Club Rovaniemi tarjoaa uimakouluja eritasoisille uimareille lapsista aikuisiin. Uintiopetus tapahtuu uimahalli Vesihiidessä. Uimakoulumme koostuvat syys- ja kevätkaudesta. Seurassamme voi siis harrastaa uintia kaikilla tasoilla, pikkualtaasta kilparyhmiin, ympäri vuoden.

Haku syksyllä alkaviin ryhmiin on avoinna toukokuusta elokuuhun. Tuolloin seuran sivuille avataan linkki ilmoittautumista varten. Mikäli kevätkauden ryhmiin vapautuu paikkoja, avaamme haun niihin joulukuussa. Syksyn uimakoulupaikat jatkuvat ilman erillistä peruutusta myös kevätkaudelle.

Ryhmien kokoonpanot ilmoitetaan elokuun puolen välin tietämillä sähköpostilla, sekä seuran nettisivuilla.

Vapaita paikkoja voi tiedustella pitkin vuotta, ja uimakouluihin pääsee kesken kauden. Tiedustelut tulee osoittaa osoitteeseen ryhmat@sc-rovaniemi.com

Tutustu myös uusien uimakoululaisten ohjeeseen:

Tervetuloa Uimakouluun 2020

myClub seurahallinta-järjestelmä

Seura käyttää tiedottamiseen ja laskuttamiseen myClub seurajärjestelmää. Kun lapsen uimakoulupaikka on varmistunut, tulee ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin linkki käyttäjätunnuksen aktivointiin myClubissa. Tämä tulee tehdä mahdollisimman pian, ja uimarin tiedot tulee pitää ajan tasalla.

Valmennusjärjestelmä

Seurassamme on käytössä tasovalmennusjärjestelmä (linkki seuran uimakoulutasokaavioon/uimarin polku) jossa uimari siirtyy tasolta seuraavalle tietyt tavoitteet saavutettuaan. Uimakoulujen tavoite ei ole tuottaa kilpauimareita, vaan luoda uimarille valmiudet jatkaa sillä uralla mikäli uimari niin valitsee. Uimakoulujen pääpaino ja tavoite on uimataidon jatkuva kehittyminen. Uimarin siirto tasolta toiselle tapahtuu valmentajien suosituksista, ja tehdään yhteistyössä vanhempien kanssa.

Uimakouluissamme suoritamme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uintimerkkejä. Merkkisuoritusten tavoitteena on luoda uimareille hauska ja tavoitteellinen matka uimataitoon. Tehtävät ohjaavat uimareita eteenpäin, ja antavat mahdollisuuden kehittyä rauhassa ja leikinomaisesti. Merkkisuoritukset jaetaan uimareille kevätkauden päättyessä.

Mikäli uimakoulu-uran jälkeen uimarilla ei ole halua jatkaa kilpauintiuralla on uimarin mahdollista jatkaa uintiharrastusta harrasteryhmässä. Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa uintia kerran viikossa (minimivaatimuksena 50m uimataito), ja tähän on mahdollisuus lisätä vesipallo kerran viikossa.

Vesipalloa voi myös harrastaa omana lajinaan.