Uimakoulut


Swimming Club Rovaniemi tarjoaa uimakouluja eritasoisille uimareille lapsista aikuisiin. Uintiopetus tapahtuu uimahalli Vesihiidessä. Uimakoulumme koostuvat syys- ja kevätkaudesta. Seurassamme voi siis harrastaa uintia kaikilla tasoilla, pikkualtaasta kilparyhmiin, ympäri vuoden.

Haku syksyllä alkaviin ryhmiin on avoinna kesäkuusta elokuuhun. Tuolloin seuran sivuille avataan linkki ilmoittautumista varten. Mikäli kevätkauden ryhmiin vapautuu paikkoja, avaamme haun niihin joulukuussa. Syksyn uimakoulupaikat jatkuvat ilman erillistä peruutusta myös kevätkaudelle. 

Uimakoulut pidetään pääasiassa lauantaisin, poikkeuksena maanantai ja keskiviikko iltojen  vesipeto-ryhmät. Ryhmien kokoonpanot ilmoitetaan elokuun puolen välin tietämillä sähköpostilla. 

Vapaita paikkoja voi tiedustella pitkin vuotta, ja uimakouluihin pääsee kesken kauden. Tiedustelut tulee osoittaa osoitteeseen ryhmat@sc-rovaniemi.com

myClub seurahallinta-järjestelmä

Seura käyttää tiedottamiseen ja laskuttamiseen myClub seurajärjestelmää. Kun lapsen uimakoulupaikka on varmistunut, tulee ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin linkki käyttäjätunnuksen aktivointiin myClubissa. Tämä tulee tehdä mahdollisimman pian, ja uimarin tiedot tulee pitää ajan tasalla koko kauden ajan. Ryhmän valmentajan kerää myClubista oman ryhmänsä uimareiden huoltajien yhteystiedot whatsapp ryhmän perustamista varten. Ryhmän sisäinen tiedottaminen tapahtuu whatsapp ryhmässä.

Valmennusjärjestelmä

Seurassamme on käytössä tasovalmennusjärjestelmä  jossa uimari siirtyy tasolta seuraavalle tietyt tavoitteet saavutettuaan. Uimakoulujen tavoite ei ole tuottaa kilpauimareita, vaan luoda uimarille valmiudet jatkaa sillä uralla mikäli uimari niin valitsee. Uimakoulujen pääpaino ja tavoite on uimataidon jatkuva kehittyminen. Uimarin siirto tasolta toiselle tapahtuu valmentajien suosituksista, ja tehdään yhteistyössä vanhempien kanssa.

Uimakouluissamme suoritamme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uintimerkkejä. Merkkisuoritusten tavoitteena on luoda uimareille hauska ja tavoitteellinen matka uimataitoon. Tehtävät ohjaavat uimareita eteenpäin, ja antavat mahdollisuuden kehittyä rauhassa ja leikinomaisesti. Merkkisuoritukset jaetaan uimareille kevätkauden päättyessä.

Mikäli uimakoulu-uran jälkeen uimarilla ei ole halua jatkaa kilpauintiuralla on uimarin mahdollista jatkaa uintiharrastusta harrasteryhmässä. Tarjoamme mahdollisuuden harrastaa uintia kerran viikossa (minimivaatimuksena 50m uimataito), ja tähän on mahdollisuus lisätä vesipallo kerran viikossa.

Ilmoittaudu uimakouluun täyttämällä oheinen lomake

 

 

Ensimmäinen uimakouluOn osallistunut aikaisemmin SCR:n uintiryhmiin (kerro lisätiedoissa mihin)Lapsi on suorittanut aiemmin uintimerkkejä, (kerro lisätiedoissa mitä)Uskaltaa mennä kokonaan pinnan alle ja puhaltaa kupliaOsaa kellua, liukua ja sukeltaaPärjää isossa altaassa omatoimisestiJaksaa uida jollakin tyylillä noin 15 metriäUskaltaa hypätä jalat edellä isoon altaaseenJaksaa uida 25 metriä vatsallaan ja selallään ja on halukas harjoittelemaan useamman kerran viikossaIlmoittaudun vesipalloonIlmoittaudun aikuisten ryhmään