Valmentajat


Edustuksen ja valmennusryhmien valmentajat kevät 2020

1) Antti Latikka: 

Antti on ammatiltaan liikunnanohjaaja, ja lopputyötä vaille valmis ammattivalmentaja. Lisäksi Antilla on vankka kokemus uimarina. Tällä hetkellä hän edustaa Swimming Club Rovaniemeä Jukka Shemeikan valmennuksessa, ja hän treenasi aiemmin Espoon Cetuksessa. Antti on edustanut Suomea maajoukkuetasolla Pekingin, Lontoon ja Rion paraolympialaisissa, ja on saavuttanut urallaan mm. EM- pronssia kahdesti vuosina 2016 ja 2018, ja MM- hopeaa vuonna 2017.

2) Lapin Urheiluopiston valmennuskeskus: 

Antin tukena Edustuksen vastuuvalmentajana toimii Lapin Urheiluopiston valmennuskeskus, jossa uinnin lajiivastaavan töitä hoitaa Jukka Shemeikka. Jukka on Swimming Club Rovaniemen perustajajäseniä, ja työskennellyt seurassa valmentajana 2006–2010. Lapin Urheiluopistolla Jukka on työskennellyt uinnin kehitystyön parissa vuodesta 2012, ja tällä hetkellä hän valmentaa myös akatemiauimareista koostuvaa valmennusryhmää, Arctic Swim Team, jonka uimareista jopa kahdeksan edustaa Swimming Club Rovaniemeä. Tulevaisuudessa pyrimme tiivistämään seuran yhteistyötä Lapin Urheiluopiston kanssa, sekä valmennuksellisesti, että valmentajien koulutuksessa.

3) Noora Angelva: (edustus) 

Noora on uimareillekin jo tutuksi tullut valmentaja, joka on vetänyt edustuksen valmennuksia jo vuoden ajan päävalmentajan apuvalmentajana. Noora on entinen kilpauimari, ja hän on urallaan edustanut SCR ja Cetusta. Nooralla on myös taustalla valmennuskokemusta Cetuksesta, ja sittemmin Swimming Club Rovaniemessä, jossa hän on valmentanut pikkuisten uimakouluista aina edustukseen saakka.

4) Evita Riuttanen: (VR1, VR2) 

Evita on entinen kilpauimari, joka on edustanut Oulun Uintia arvokisoissa. Syksyllä Rovaniemelle muuttanut Evita toimii Valmennusryhmien 1 ja 2 vastuuvalmentajana, ja onkin siinä roolissa jo tullut tutuksi uimareille. Evitalla on uimaliiton Vesi- ja tekniikkarallikoulutus, sekä Taso 1 uimaopettajan koulutus. Valmentajan uransa Evita on aloittanut Oulun Uinnissa ennen SCR:n siirtymistä.

5) Inka Lytz: (VR3) 

Inka on entinen kilpauimari, joka on urallaan edustanut Swimming Club Rovaniemeä. Inkalla on jo useamman vuoden valmennuskokemus seurassamme, aina pikku-uimareista valmennusryhmiin. Inka lopetti kilpauransa keväällä 2019, jolloin hänellä jäi enemmän aikaa valmennukselle. Inkalla on uimaliiton Vesi- ja tekniikkarallikoulutus.

6) Maria Kaarlejärvi: (VR 1, VR2) 

Maria on itsekin edustuksen kilpauimari, ja edustaa seuraa kansallisella tasolla. Maria on valmentanut seurassamme pikku-uimareita, sekä aikuisia, noin vuoden verran, ja hänet valittiin SCR:n vuoden valmentajaksi 2019 esimerkillisen toimintansa johdosta. Marialla on uimaliiton Vesi- ja tekniikkarallikoulutus, sekä tällä hetkellä Maria suorittaa Taso 1 uimaopettajan koulutusta.

7) Miia Rautio (Edustus)