SEURATIEDOTE 5/22: Kevätkauden loppu ja uusi uimarin polku

Seuratiedote 9.5.2022:
UIMARIN POLKU JA VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

KAUDEN LOPPU JA KESÄKAUSI:
Kevätkausi lähestyy loppua: Vesipedot, Laguuni, perusuimakoulu ja miniuimakouluryhmät päättävät kauden viikolla 21. Aikuisten ryhmät (vesipallo, tekniikka, harraste ja masters) sekä lasten vesipallo päättyvät viikolla 19. Nuorten harrasteryhmä ja valmennusryhmä päättävät kauden viikolla 21, ja valmennusryhmät 1-2 jatkavat harjoituksia viikolle 24.

Toukokuussa uimahalli on kiinni 26.5., joten helatorstaina ei ole seuran harjoitusvuoroja. 14.5. virallinen SCR-Cup kilpailu peruu ison altaan vuorot 16.30-20. Cup kilpailuun tarvitaan toimitsijoita, ilmoittaudu toimitsijaksi: ryhmat@sc-rovaniemi.com. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Sunnuntaina 22.5 uidaan harjoituskilpailu käsiajanotolla 8.30-10. Harjoituskilpailut on suunnaattu kaikille PUK, MUK, KUK ja VR3 ryhmien uimareille. Osallistuminen on vapaaehtoista ja tiedotamme ryhmiä tästä tarkemmin erikseen.
Kesäharjoituksia on tarjolla aikuisille (tekniikka, harraste ja masters) viikot 20-25 kaksi kertaa viikossa. Harjoitusajoista tiedotetaan erikseen. Perusuimakoulu-, miniuimakoulu-, kilpauimakoulu ja valmennusryhmä 3:lle viikot 22-26 kesäharjoituksia on kaksi kertaa viikossa halukkaille: Tiistaisin oheisharjoitus ja torstaisin uinti. Kesäharjoitusten minimivaatimus on 25m uimataito. Kesäharjoituksista peritään pienimuotoinen harjoitusmaksu. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: ryhmat@sc-rovaniemi.com.

Lapsille, liukumäki- ja laguunialtaiden ryhmät, sekä ison altaan perusuimakoulu ja miniuimakoulu ryhmät, on tarjolla kahdeksan kerran kesäuimakouluja kesäkuun ajan, sekä kahden viikon mittainen lasten päiväleiri 6.6.-17.6. Ma-Pe 9-15. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: ryhmat@sc-rovaniemi.com.

Valmennusryhmät 1 ja 2 jatkavat oman harjoitusohjelman mukaisesti 16.6. asti.

Kauden lopussa uimakouluissa suoritetaan Suomen Uima- ja Hengenpelastusliitton uintimerkkejä. Harmillisesti kauden loppua on hieman haitanneet useat kunta-alan lakot, jotka ovat sulkeneet uimahallin ja peruneet uimakouluvuoroja. Tästä huolimatta merkkisuoritukset ovat hyvällä mallilla, ja toivottavasti uimarit pääsevät kauden lopussa harjoituksiin suorittamaan ne loppuun. Uimakirja on hyvä tuoda valmentajalle mahdollisimman pian, jos sitä ei ole vielä tuonut. Jos kirjaa ei ole, sellaisen saa seuralta. Kirjat ja merkit jaetaan kauden viimeisten harjoitusten yhteydessä. Jos uimari ei pääse kauden viimeiselle harjoituskerralle, on kirja haettavissa uimahallilta erillisenä ajankohtana josta tiedotetaan myöhemmin. Myös kesäuimakouluissa suoritetaan uintimerkit.

TULEVA KAUSI SYKSY2022:
Uimareilla on automaattisesti paikka omantasoisessa ryhmässä tulevalla kaudella. Valmentajat sijoittavat uimarit tulevan kauden ryhmiin, ja tiedottavat tasosta vanhemmille. Tulevan kauden harjoitusajat ovat alustavasti tiedossa, ja harjoitusryhmät muodostetaan näiden perusteella. Lopulliset harjoitusajat varmistuvat elokuun alussa kun kaupunki vahvistaa vuorovaraukset. Jos uimari ei aio jatkaa uintia syksyllä, ilmoittakaa siitä oman ryhmän valmentajalle.

Kesäkuun uimakouluista voi myös jatkaa syksyllä seuran ryhmissä, jolloin riittää ilmoitus valmentajalle uimakoulun aikana.

Uudet uimarit ilmoittautuvat tulevalle kaudelle seuran nettisivuilla olevan linkin kautta:
www.sc-rovaniemi.com.

UIMARIN POLKU JA VALMENNUSJÄRJESTELMÄ:
Uimarin polku päivittyy selkeämmäksi, ja seuran valmennusjärjestelmä tulee syksyllä koostumaan uimakouluista neljällä eri tasolla, tekniikkaryhmistä kolmella tasolla, ja kahdesta kilpauintiryhmästä. Lisäksi seura tarjoaa valmennusta aikuisten ryhmissä, sekä nuorten harrasteryhmässä eri tasoryhmissä. Seurassa voi myös pelata aikuisten ja lasten vesipalloa. Uimarin polku, päivitetty hinnasto, ryhmäkuvaukset ja alustavat harjoitusajat tullaan julkaisemaan myös seuran nettisivuille kesäkuun aikana.
Uintimerkit tullaan jatkossa suorittamaan kausittain, eikä vain kevätkauden päätteksi. Ison altaan poikittain uivat ryhmät poistuvat ja kaikilla ison altaan ryhmätasoilla uidaan allasta pitkällä radalla. Isoon altaaseen siirryttäessä uimarit aloittavat aina harjoitukset matalassa päädyssä ja taitotason mukaan lisätään matkaa. Näin pystymme tarjoamaan uimareille enemmän vaihtoehtoja harjoitusajoissa, ja seuraamaan uimarin kehitystä tarkemmin.

Tiedotamme syyskauden ryhmistä nykyisille uimareille viimeistään viikolla 22. Valmentajat sijoittavat uimarit sopivaan jatkoryhmään ensin. Jos tiedät jo, että uimari lopettaa uinnin, niin ilmoita siitä valmentajalle mahdollisimman pian. Uudistuneen uimarin polun ja ryhmäkuvaukset löydät oheisesta liitteestä.

LASKUTUS:
Huolehdithan erääntyneet laskut kuntoon. Maksujärjestelyistä voi sopia erikseen laskuttajan kanssa: laskutus@sc-rovaniemi.com. Seuran maksuvalvonta siirtyy kesäkuussa Visma Finance Solutions Oy:lle. Muutos koskee kaikkia MyClubin kautta laskutettavia maksuja, ja tiedotamme tästä tarkemmin kun muutos tulee voimaan. Visma hoitaa jatkossa myös maksumuistutukset ja perintätoimet seuran puolesta. Maksathan kaikki nykyiset laskut mahdollisimman pian niissä olevilla maksutiedoilla. Uimari ei voi jatkaa syyskaudelle mikäli maksuja on rästissä, ja niistä ei ole sovittu erikseen maksusuunnitelmaa. Seura suunnittelee myös rahaston perustamista ensi kaudeksi. Seura haluaisi antaa mahdollisuuden helpottaa harjoitteluun osallistumista niille joiden elämäntilanne kaipaa siihen taloudellista tukea.

Tiedotamme vielä ryhmäkohtaisesti tarkemmin toukokuun harjoituksista, kesäkuun harjoitusmahdollisuuksista ja syyskauden 2022 aloituksesta.
Kiitos kuluneesta kaudesta!