Kesäuimakoulut, leirit ja kurssit lapsille ja aikuisille

Swimming Club Rovaniemen kesäuimakoulut toteutetaan kolmessa jaksossa iltaisin:

  1. Jakso 3.6.-12.6.
  2. Jakso 13.6.-25.6.
  3. Jakso 22.7-1.8. Uimakoulujen kesto on 8x45min.

Lapsille jaetaan uimakoulun lopuksi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uintikirjat ja uintimerkit. Niihin voi tutustua osoitteessa: Uintimerkit ja niiden suorittaminen – Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (suh.fi)

LASTEN VESIPEDOT PÄIVÄLEIRI: Leiri on suunnattu alakouluikäisille 2017-2012 syntyneille lapsille joiden vähimmäisuimataito on noin 5m itsenäistä etenemistä vedessä.
Ma-Pe 9.00-15.00 sisältää lämpimän ruuan.
JAKSO 1: 3.6.-7.6.
JAKSO 2: 10.6.-14.6.

Leirillä uidaan päivittäin monipuolisesti, uinti on vapaamuotoista, joten edistyneempikin uimari voi osallistua. Leirille voi osallistua yhdelle tai kahdelle jaksolle, ja kahden viikon leirillä on mahdollista suorittaa kesäuimakoulu ja uintimerkki. Opetus on laguunialtaassa. Muut leiriaktiviteetit: Ulkoilu, retket, liikennepuisto, hengenpelastusharjoittelua rannalla, sisäpelit ja leikit jne. Hinta 145e sisältää lämpimän ruuan, ja kaikki leiriaktiviteetit. Leiriläiset ovat vakuutettuja seuran puolesta. Uimakoulumaksu 10e leirimaksun lisäksi sen valitseville. Kesäuimakouluvaihtoehto vain kahden viikon leirillä.

Ilmoittaudu leirille: https://scr.myclub.fi/flow/courses/7014667

KESÄUIMAKOULUT:

VESIPEDOT 3-5V:

Lastenaltaan (45cm) uimakouluryhmä 3-5v uimakoulupolkua aloitteleville uimataidottomille lapsille. Uimakoulun tavoite on tukea lapsen itsenäistä toimintaa ja liikkumista vedessä erilaisten leikkien ja aistikokemuksien kautta, luoda pohjaa uimataidolle ja valmiudet siirtyä opetusaltaan uimakouluryhmään. Allasaika on 8x30min. Uimakoulussa suoritetaan varhaistaitomerkki. Tavoitteet: Itsenäinen liikkuminen uintiasennossa (esim. liukuen, sukeltaen tai potkien) vatsallaan, kelluminen, kastautuminen/sukellus, itsenäinen altaaseen tulo ja nousu reunalle, itsenäisesti siirtyminen uintiasentoon ja uintiasennosta pois.

MERIHEVOSET:

Opetusaltaan (85cm) yli 5v uimataidottomien lasten ryhmä, tai yli 4v ja alle 5m uimataidon omaavat lapset. Allasaika on 8x45min. Uimakoulussa suoritetaan vesitaitomerkki. Tavoitteet: Liikkuminen potkuin selkäuintiasennossa 5m, kellunta paikallaan 5s, itsenäinen liikkuminen vaakatasossa 5m. Liukuminen. Esineen sukeltaminen pohjasta. Hyppy rinnansyvyiseen veteen altaan. Vatsalta selälleen ja selältä vatsalleen kiertyminen.

KILPIKONNAT:

Laguunialtaan ryhmä lapsille, joiden uimataito (itsenäinen liikkuminen vatsallaan ja selällään) on vähintään 5m, mutta enintään 10m. Allasaikaa uimakoulussa on 8×45 minuuttia. Uimakoulussa suoritetaan alkeismerkki. Altaassa käytetään uimakoulukorokkeita uinnin opetuksen tukena. Tavoitteet: (Alkeis)selkäuinti 5-10m, (alkeis)rintauinti 5-10m, krooliuinti 5-10m, liuku pinnalla 3m, esineen sukeltaminen pohjasta, hyppy jalat edellä altaaseen.

HYLKEET JA HAIT:

HYLKEET: Ison altaan ryhmä lapsille, joiden uimataito on 8m eri alkeisuintitekniikoita käyttäen vatsallaan ja selällään, mutta ei vielä altaan mittaa. Uimakoulussa suoritetaan harrastusmerkki tai 25m matkamerkki uimarin tason mukaan. Opetus ryhmässä aloitetaan ison altaan matala päädyssä. Tavoitteet: Selkäuinti 15m, rintauinti 15m, krooliuinti 15m, 5m pituussukellus, käsinseisonta, keräkaato reunalta, veden polkeminen 20s. HAIT: Ison altaan ryhmä kouluikäisille lapsille, joiden uimataito on vähintään 15m eri alkeisuintitekniikoita käyttäen vatsallaan ja selällään. Uimakoulussa suoritetaan 25m matkamerkki. Uimakoululaiset harjoittelevat osan ajasta yhdessä, ja eriytetään syvän ja matalan ryhmiin osaksi aikaa. Allasaikaa uimakoulussa on 8x45min.

LISÄKSI JAKSOLLA KOLME:

KALAT:

Tavoitteet: Selkäuinti yli 25m, rintauinti yli 25m, krooli/vapaauinti yli 25m, 8-10m pituussukellus, perhosuinnin alkeet, syvyyssukellus, pää edellä hyppy reunalta. Osallistujan uimataito tulee olla vähintään 25m mutta enintään 200m. Uimakoulussa suoritetaan tekniikkamerkki tai taitomerkki uimarin tason mukaisesti.

JAKSO: 22.7.-1.8. Ma-To ja Ma-To 19.30-20.15

MESTARIT:

Uimataitovaatimus vähintään 200m.

Uimakandidaatit, uimamaisterit ja priimusmaisterit.

JAKSO: 22.7.-1.8. Ma, Ke-To ja Ma, Ke-To 19.30-20.30

ILMOITTAUDU KESÄUIMAKOULUIHIN: https://scr.myclub.fi/flow/courses/public

(Jos uimarilla on jo MyClub tili SCR:n uintiin, kirjaudu ensin uimarin tiedoilla MyClubiin, jonka jälkeen ilmoittautuminen).

LASTEN RANTAUIMAKOULUT:

Lasten rantaleikkiryhmät:

Yli 4 v lapsille virallisella uimarannalla Rovaniemen alueella.

Sisältää monipuolisesti ranta- ja vesileikkejä, tutustumista hengenpelastukseen ja rantaturvallisuuteen, sekä uintia. Ryhmään voi tulla 4 kerran tai 8 kerran jaksolle, yksi kerta kestää 60–90 minuuttia. Ei uimataitovaatimusta.

Lasten rantauimakoulu alkeet:

Alle 10 m uimataidon omaaville lapsille. Alaikäraja 6 v.

Sisältää monipuolisesti ranta- ja vesileikkejä, hengenpelastuksen ja rantaturvallisuuteen alkeet, sekä pelastusuinti- ja uintitekniikkaharjoituksia. Ryhmään voi tulla 4 kerran tai 8 kerran jaksolle, yksi kerta kestää 60–90 minuuttia. Ei uimataitovaatimusta.

Lasten rantauimakoulu jatko:

Yli 7-vuotiaille JA yli 10 m uimataidon omaaville lapsille.

Sisältää monipuolisesti ranta- ja vesileikkejä, hengenpelastusta ja rantaturvallisuuteen alkeita, sekä pelastusuinti- ja uintitekniikkaharjoituksia. Ryhmään voi tulla 4 kerran tai 8 kerran jaksolle, yksi kerta kestää 60–90 minuuttia. Uimataitovaatimus vähintään 10 m uintia.

Rantauimakoulut toteutetaan neljän kerran jaksoissa maanantaista torstaihin. Lapsille suositellaan viileässä säässä lasten märkäpukua (ei pakollinen). Viileässä säässä liikumme sekä rannalla että vedessä aktiivisesti. Uimakoulu perutaan lumisateella, rankkasateella ja ukkosella (käytämme ukkostutkaa ukkosrintamien seurantaan reaaliajassa). 14 asteen, tai sen alle, ulkolämpötilassa ei mennä veteen (jos vesi ei ole tänä kesänä erityisen lämmintä) vaan pysytellään mm. kuivan maan turvallisuus- ja pelastusharjoitusten parissa. Mikäli sää peruu useamman kerran, tapauskohtaisesti voimme siirtää uimakoululaiset toiselle jaksolle, tai mahdollisuuksien mukaan vierailla uimahallissa.  Hyödynnämme lämpimiä päiviä pidentämällä uimakouluaikaa niiden päivien osalta 1,5 tuntiin tai siirtämällä yhden kerran perjantaille.

AIKATAULUT TARKENTUVAT MYÖHEMMIN. ILMOITTAUTUMINEN EI OLE SITOVA, VOITTE ILMOITTAUTUA JA PERUA ILMOITTAUTUMISEN MIKÄLI AIKATAULU EI SOVI,

ILMOITTAUDU RANTAUIMAKOULUIHIN: https://scr.myclub.fi/flow/courses/public

LASTEN JA NUORTEN HENGENPELASTUSTOIMINTA:

Jr. Lifesaver rantahengenpelastuskurssi ALKEET: (4 kertaa rannalla, 4 uimahallissa)

Opi pelastamaan itsesi ja kaverisi

8–15-vuotiaille, joiden uimataito on vähintään 50 metriä vatsallaan ja selällään.

Jr. Lifesaver rantahengenpelastuskurssi JATKO: (4 kertaa rannalla, 4 uimahallissa)

Opi pelastamaan itsesi ja kaverisi

8–15-vuotiaille, joiden uimataito on vähintään 200 metriä, josta 50 selällään.

Harjoitellaan pelastautumista, ja toisen pelastamista oikeasti, oikeilla välineillä ja oikeilla tekniikoilla. Tavoitteena on oppia turvallista vesillä liikkumista ja tilanteiden ennakointia sekä kunnioittamaan vesielementtiä. 

Pelastusharjoitusten ohella tähdätään myös hyvään uimataitoon ja kestävyyteen. Uintitekniikoista harjoitellaan mm. rintauintia, vapaauintia ja selkäuintia, sekä pelastusuintitekniikoita, kuten kylkiuintia ja pelastusselkäuintia, pelastusvaparia ja vedenpoljentaa. Kesän rantatoiminnassa keskiössä ovat pelastusharjoitukset. Jatkokurssilla on samat tavoitteet kuin alkeiskurssilla mutta harjoitteet ovat pitkäkestoisempia.

Uimarin ei tarvitse olla huippu-uimari, vaan tavallinen uimataito riittää. Sukeltaminen perusvälineillä ja ilman ovat myös osa toimintaa. Elvytys ja ensiapu ovat mukana niin vesillä kuin maalla tehtävissä harjoituksissa.

Toteutetaan kahden viikon jaksoissa, johon kuuluu 8 x60min uintikertaa, näistä neljä on uimahallissa (Vesihiisi) ja neljä rannalla. Säävaraus muuttaa, ei peru, kurssin harjoitusaikoja. Jr. Lifesaver harjoitukset siirretään lumisateella, rankkasateella ja ukkosella (käytämme ukkostutkaa ukkosrintamien seurantaan reaaliajassa). Jr. Lifesaver toimintaan voi tutustua Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta: Junior Lifesaver -toiminta – Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (suh.fi)

JAKSO 1: 25.6.-4.7.

JAKSO 2: 2.7.-12.7.

JAKSO 3: 23.7.-2.8.

Ilmoittaudu mukaan Jr. Lifesaver toimintaan: https://scr.myclub.fi/flow/courses/public

AIKUISILLE (K15/16):

UINNIN ALKEISKURSSIT:

Uinnin alkeita aikuisille joiden uimataito vaihtelee täysin uimataidottomassa 25m asti. Kurssilla harjoitellaan pinnalla pysymisestä uinnin hengitystekniikkaan, ja vartalonhallintaan vedessä. Lisäksi harjoitellaan uintitekniikan alkeita uimarin tason mukaisesti.

JAKSO 1: 6krt 45min 10.6.-20.6. ma, ti ja ke.

JAKSO 2: 6krt 45min 23.7.-30.7. ma, ti ja ke.

UINNIN TEKNIIKKAKURSSI:

Uinnin tekniikkakurssi aikuisille joiden uimataito on vähintään 25m. Kurssilla opetellaan ja vahvistetaan eri uintitekniikoita. Pääpaino on vapaa-/rintauinnissa.

Kurssi kokoontuu 4x60min Vesihiidessä Ke ja To 24.7.-1.8

Ilmoittaudu aikuisten uintikursseille: https://scr.myclub.fi/flow/courses/public

AIKUISTEN RANTAUIMAKOULU:

Aikuisten rantauimakoulussa opetellaan uintitekniikkaa, rantaturvallisuutta, pelastusuintia, hengenpelastusta sekä avovesiuinnin alkeita. Kurssi kokoontuu 3x60min. Jokaisella kerralla harjoitellaan uintitekniikkaa ja avovesiuinnin alkeita turvallisessa uimarantaympäristössä, lähellä rantaa. Märkäpukua et tarvitse, pakollisia varusteita ovat uimapuku, uimalasit ja värikäs uimalakki (turvallisuussyistä). Jos sinulla on märkäpuku ja uimarinpoiju, kannattaa niitä ehdottomasti hyödyntää. Ilta-aika. Jakso tarkentuu myöhemmin.

AVOVESIKURSSIT:

ALKEET: Uimataitovaatimus vähintään 200 m yhtäjaksoista etenemistä syvässä vedessä. Kurssilla käydään läpi uintitekniikkaa, ryhmässä uintia, pelastusuinnin alkeet (miten pelastan kaverin) sekä muita avovesiturvallisuuden avainasioita. Pääpaino uintitekniikassa ja uintikestävyydessä. Uimarilla tulisi olla märkäpuku ja uimarin poiju. Näitä ilman voi uida rannan läheisyydessä, kurssilla pääsääntöisesti uidaan rannan tuntumassa. Jaksot tarkentuvat myöhemmin.

JATKO: Uimataitovaatimus vähintään 400 m yhtäjaksoista etenemistä vapaauintitekniikkaa käyttäen. Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa, ja käydään läpi pelastusuinnin alkeet (miten pelastan kaverin) sekä muita avovesiturvallisuuden avainasioita ennen ensimmäistä pidempää avovesiharjoitusta. Pääpaino uintitekniikassa ja uintikestävyydessä. Uimarilla täytyy olla märkäpuku ja uimarinpoiju, sillä kurssilla uidaan vähintään yksi pidempi avovesiharjoitus. Jaksot tarkentuvat myöhemmin.

AIKATAULUT TARKENTUVAT MYÖHEMMIN. ILMOITTAUTUMINEN EI OLE SITOVA, VOITTE ILMOITTAUTUA JA PERUA ILMOITTAUTUMISEN MIKÄLI AIKATAULU EI SOVI,

ILMOITTAUDU AIKUISTEN RANTAUIMAKOULUUN JA AVOVESIKURSSEILLE: https://scr.myclub.fi/flow/courses/public

JULKAISEMME LISÄÄ KESÄN KURSSEJA, KANNATTAA LAITTAA SEURAN SOME SEURANTAAN, TIEDOTAMME SITÄ KAUTTA KAIKISTA UUSISTA KURSSEISTA SITÄ MUKAA KUIN ILMOITTAUTUMINEN AVATAAN.

LIITTEENÄ KURSSIEN JA RYHMIEN KUVAUKSET, HINNASTO JA PERUUTUSEHDOT.